Alan en Walter waren 60 jaar beste vrienden, dachten ze...

time icon Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Beste vrienden blijken broers

Voor veel mensen voelt een goede vriendschap als familie, voor Alan Robinson en Walter MacFarlane bleek dat dichter bij de waarheid te liggen dan ze dachten. De twee Amerikanen zijn sinds de lagere school beste vrienden; ze speelden samen football en maakten samen muziek.

De vriendschap duurt al zo'n zestig jaar. Recent kwamen ze erachter dat ze nog een diepere band hebben. Robinson bleek geadopteerd. Om zijn biologische ouders te vinden, heeft hij ooit een dna-test gedaan. Dat leverde toen geen match op.

MacFarlane wist niet wie zijn vader was en daarom liet ook hij zijn dna testen. Toen hij de resultaten kreeg, stond in de lijst van familieleden ene Alan Robinson. Zijn beste vriend bleek zijn broer te zijn.

De twee waren heel verbaasd toen ze het hoorden. "Het is echt nooit bij me opgekomen", zegt MacFarlane. "Maar ik heb weleens gedacht: ik lijk eigenlijk wel een beetje op hem."

STER Reclame