Parlementslid Israël houdt tirade tegen families Palestijnse gevangenen

Op internet zijn beelden verschenen van een Israëlische parlementariër die in een bus van leer trekt tegen Palestijnen. In de touringcar zaten familieleden van Palestijnse gedetineerden die een bezoek brachten aan een gevangenis.

Oren Hazan, die namens Likud-partij van premier Netanyahu in de Knesset zit, stapte de bus in en begon te roepen tegen de inzittenden. Tegen ouders van gevangenen uit Gaza zei hij onder meer dat hun kinderen niets meer waren dan honden en uitschot.

"We zullen de glimlach van jullie lelijke gezichten krijgen", zei hij verder. Zijn tirade filmde hij en zond hij live uit op Facebook. Nadat Hazan uit de bus was gestapt, maakte hij nog een paar selfies met Israëlische soldaten.

Parlementslid Israël houdt tirade tegen familie Palestijnse gevangenen

Hazan zei verder dat hij het maandelijkse bezoek van de Palestijnse families aan hun vastgezette bekenden wil verbieden zolang er geen informatie is over de Israëlische soldaten en burgers die worden vastgehouden in de Gazastrook.

'Enfant terrible'

In Israël halen veel mensen hun schouders op over de actie, zegt correspondent Ankie Rechess. "Hazan staat bekend als de enfant terrible van de Knesset. Hij haalt vaker dit soort stunts uit. Hij is op een of andere manier gekozen, maar ook zijn eigen partijleden zien hem eigenlijk niet voor vol aan."

Nadat de beelden op internet waren verschenen, ontving Hazan doodsbedreigingen van de Palestijnse beweging Hamas. Volgens Israëlische media heeft de parlementariër daarom persoonlijke beveiliging gekregen.

Selfie met Trump

Hazan haalde in het verleden het nieuws omdat hij tegen alle regels in een selfie met de Amerikaanse president Trump maakte nadat die was geland in Tel Aviv. Ook verscheen hij voor de rechter omdat hij enkele lokale bestuurders uit zijn woonplaats Ariël zou hebben mishandeld. Ariël is een nederzetting op de Westelijke Jordaanoever.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl