Van der Poel zet olympische route naar Tokio 2020 uit

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van der Poel gaat mountainbiken professioneler aanpakken

Mathieu van der Poel heeft zijn contract bij Corendon-Circus opengebroken en met twee jaar verlengd. Van der Poel krijgt extra budget om zich de komende jaren te ontwikkelen in het mountainbiken. Op die discipline wil hij meedoen aan de Olympische Spelen van 2020.

"Het ultieme doel zou olympisch goud zijn, maar mijn eerste doel is om een wereldbekerwedstrijd te winnen op de mountainbike", zei Van der Poel bij de persconferentie over zijn nieuwe contract.

Na het lopende veldritseizoen gaat Van der Poel alle wereldbekerwedstrijden in het mountainbike rijden. "Er waren nog veel mensen die dachten dat een overstap naar de weg nog een mogelijkheid was. Dat is echt van de baan."

Niet dat hij geen kansen had om een overstap te maken. Er waren meerdere ploegen die de talentvolle Van der Poel wilden inlijven. "De weg wil ik ooit eens geprobeerd hebben, maar ik vind dat ik nu nog jong genoeg ben om te te doen wat ik graag doe", aldus de 22-jarige Van der Poel.

"Met mountainbiken is er een nieuwe wereld voor me opengegaan. Hele dagen door de bergen rijden met een mountainbike is een van de mooiste dingen die er is."

Topmateriaal

Van der Poel probeerde zich ook te plaatsen voor de Spelen van Rio de Janeiro, maar dat mislukte. "We kunnen het nu professioneler aanpakken qua training en voeding. Bovendien sta ik straks met topmateriaal aan de start, daar kijk ik nu al naar uit."

Van der Poel is dit seizoen oppermachtig in het veldrijden. Hij won bijna elke cross waar hij aan de start verscheen. Begin november werd hij Europees kampioen en afgelopen dinsdag boekte hij in Heusden-Zolder zijn vijfde wereldbekerzege. Hij verstevigde zijn leidende positie in dat klassement, dat hij nog niet eerder won.

STER Reclame