Advocaat verwacht zware klus, maar: Sparta blijft erin

Advocaat: er gaan dingen gebeuren die sommigen niet leuk vinden

Dick Advocaat is ervan overtuigd dat hij Sparta dit seizoen zal behoeden voor degradatie. Tijdens de presentatie op Het Kasteel bestond daarover geen enkele ruimte van twijfel bij de 70-jarige trainer. "Ik ben ervan overtuigd dat we erin blijven."

Toen hij werd benaderd door de huidige nummer 17 van de competitie stond Advocaat niet meteen te springen om het over te nemen van de ontslagen Alex Pastoor.

"Ik heb ook de wedstrijd tegen Feyenoord (7-0 nederlaag) gezien. Daar ben ik toch wel heel erg van geschrokken. Het elftal was dood. Daar moet dus wel iets in gebeuren. Dat weet het bestuur ook."

Sneijder naar Spangen?

Met die laatste opmerking loopt Advocaat vast vooruit op een drukke transferperiode. Al wilde hij nog niet op specifieke namen van versterkingen ingaan. Met een knipoog: "Sneijder en Van Persie, die zou ik wel willen halen."

Ondanks zijn overtuiging dat Sparta niet zal degraderen, gaat het volgens Advocaat "heel zwaar" worden. "Er gaan dingen gebeuren die sommigen waarschijnlijk niet zo leuk vinden."

Grim: kiezen tussen Cambuur en Sparta

Ook de twee assistenten van Advocaat zijn gepresenteerd: Cor Pot en Fred Grim. Die laatste was ook in gesprek met Cambuur om daar hoofdtrainer te worden, maar hij gaf de voorkeur aan Sparta.

Die keuze heeft volgens Grim niets te maken met een eventuele toezegging om volgend seizoen Advocaat op te volgen. "Daar is helemaal niet over gesproken", aldus Grim.

"Ik heb voor Sparta gekozen omdat het een mooie club is die in de eredivisie speelt. Bovendien heb ik bij het Nederlands elftal fijn samengewerkt met Dick."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl