'Die reportage over Vloon, dat kon geen toeval zijn'

Aangepast

In de laatste dagen van 2017 kiezen de verslaggevers van NOS Sport de reportage van eigen hand die ze het meest is bijgebleven dit jaar. Vandaag: Vlado Veljanoski. Hij liep een dag mee met Menno Vloon en herbeleefde vanwege de locaties delen van zijn eigen leven.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Een dag in het leven van Menno Vloon

"Ik heb in 2017 reportages gemaakt in Wit-Rusland, Roemenië, Italië, Canada, Noorwegen, Zuid-Korea en op Curaçao en mooie interviews gehad met Jorien ter Mors bij de WK shorttrack in Ahoy, Raemon Sluiter op Roland Garros en Max Caldas bij het EK hockey. Maar eigenlijk kan niets op tegen die ene speciale klus."

"De NOS in mijn eigen achtertuin, in Krommenie. Soms hoef je helemaal niet ver te reizen of bij een groot internationaal toernooi te zijn om iets mee te maken dat je extra bijblijft. Voor collega's uit Utrecht, Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Breda is het de normaalste zaak van de wereld om in hun eigen gemeente of woonplaats een verslag te maken. Omdat daar nou eenmaal veel sporters wonen of evenementen plaatsvinden."

"Voor mij is de reportage over polsstokhoogspringer Menno Vloon (in voorbereiding op de WK atletiek in Londen) driedubbel bijzonder. Dit schreef ik er die dag op Facebook over."

"Ik moest even opzoeken hoe het ook alweer heet, wat ik vandaag heb ervaren. Synchroniciteit. In Krommenie, Assendelft, Utrecht.Dat is een bijzonder verschijnsel. Veel mensen hebben er ervaring mee. Er gebeurt iets waarvan je denkt: dit is echt apart, zeldzaam, dit kan geen toeval zijn.

"De reportage start bij Menno Vloon thuis, in Krommenie, waar ik ben opgegroeid en lang heb gewoond.Daarna wat shots gedraaid bij Lycurgus, een atletiekvereniging in Assendelft in de prachtige Zaanstreek. Ik was zelf ooit lid van Lycurgus."

"Dit alles eindigt met filmbeelden bij het NK polsstokhoogspringen in het centrum van Utrecht, waar ik journalistiek heb gestudeerd om dit vak uit te oefenen."

STER Reclame