Lazio naar halve finales Coppa Italia

Aangepast
Lazio-trainer Simone Inzaghi feliciteert matchwinnaar Senad Lulic Pro Shots

SS Lazio heeft ten koste van Fiorentina als eerste de halve eindstrijd van de Coppa Italia bereikt. De zesvoudig bekerwinnaar, met oud-Feyenoorder Stefan de Vrij in de basis, won in het eigen Stadio Olimpico in Rome met 1-0 van de club uit Florence, die eveneens een half dozijn Coppa's heeft veroverd.

De enige goal van de wedstrijd kwam al na zes minuten van de voet van aanvoerder Senad Lulic, die eerst verdediger Bruno Gaspar vakkundig uitkapte en vervolgens raak schoot. Fiorentina had daarna meer balbezit en Nikola Milenkovic, Jordan Veretout, Federico Chiesa en Vitor Hugo kregen kansjes. Lazio hield echter stand en bleef via Lulic en Ciro Immobile zelf ook dreigend bij tegenstoten.

Lazio, vorig seizoen verliezend finalist tegen Juventus, wist de Coppa in 2013 voor het laatst in handen te krijgen. Fiorentina was in 2001 voor het laatst bekerwinnaar.

Morgen (AC Milan-Internazionale, het duel waaruit de volgende opponent van Lazio komt) en volgende week (Napoli-Atalanta en Juventus-Torino) zijn de overige drie kwartfinales in het Italiaanse bekertoernooi.

STER Reclame