Tekenaar van Bugs Bunny en andere Looney Tunes overleden

Aangepast
Bugs Bunny ANP

De Amerikaanse tekenfilmtekenaar Robert Givens is op 99-jarige leeftijd overleden. 'Bob' Givens was een van de tekenaars van populaire Looney Tunes-figuren als Daffy Duck, Porky Pig en Road Runner.

Givens' grootste succes was Bugs Bunny, het vrijgevochten konijn met de vanzelfsprekende wortel in zijn bek. Kenmerkend voor dit Looney Tunes-figuurtje was de zin What's up, Doc? waarmee hij zijn conversaties vaak begon.

Brutale Bunny

Robert Givens begon voor de Tweede Wereldoorlog al met professioneel tekenen, in eerste instantie bij Walt Disney in 1937. Niet lang daarna stapte hij over naar Warner Bros, waar hij samen met anderen de Looney Tunes-figuren ontwikkelde. Hij gaf Bugs Bunny zijn definitieve brutale uiterlijk, nadat eerder ontwerpen als te schattig waren afgekeurd.

De eerste Bugs Bunny was te zien in de film A wild hare. Zijn naam viel voor het eerst in het filmpje daarna: Elmer's Pet Rabbit. De Looney Tunes groeiden in de jaren daarna uit tot wereldsterren en hun filmpjes worden nog steeds uitgezonden.

De eerste Bugs Bunny ooit uitgezonden

Bob Givens diende in de oorlog in het Amerikaanse leger en keerde daarna terug naar de tekenfilmindustrie. Hij bleef tot op hoge leeftijd tekenen. Zijn dochter, die de dood van haar vader bekendmaakte, zei dat ze haar vader in haar jeugd vereenzelvigde met Popeye, niet in de laatste plaats omdat hij ook pijp rookte.

STER Reclame