Van der Poel superieur in Heusden-Zolder

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van der Poel heerst in WB Heusden-Zolder
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Mathieu van der Poel heeft in het Belgische Heusden-Zolder de zevende wereldbekerveldrit van het seizoen volledig naar zijn hand gezet.

De Nederlander zegevierde voor de vijfde keer en verstevigde zijn leidende positie in het klassement. Achtervolger Wout van Aert heeft, met nog twee wereldbekerwedstrijden in januari op de kalender, een achterstand van 90 punten.

De 22-jarige Van der Poel, die zaterdag vanwege een verkoudheid de Waaslandcross aan zich voorbij moest laten gaan, bleek op het Belgische zand weer helemaal in orde. Al snel scheidde de Europees kampioen zich met Van Aert af van de rest van het veld.

Lossen

In de vierde van negen ronden moest de Belgische wereldkampioen lossen bij de superieure Van der Poel, die na die ronde een gat van 14 seconden had geslagen. De Nederlander liet niemand meer terugkeren en vergrootte in elke ronde zijn voorsprong.

"Ik was echt wel ziek afgelopen week. Ik heb drie dagen in bed gelegen, geen komedie gespeeld", zei de Nederlander over de pittige verkoudheid. "Het was de juiste beslissing om niet te starten in Sint-Niklaas."

Laurens Sweeck wist nog bij zijn landgenoot Van Aert te komen en won op 33 seconden van Van der Poel de sprint om de tweede plaats. Lars van der Haar finishte als vierde.

STER Reclame