Vos vijfde in wereldbeker Heusden-Zolder, winst Cant

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Wereldkampioene Cant beste in WB Heusden-Zolder, Vos vijfde

Marianne Vos heeft bij haar eerste wereldbekeroptreden in het veld dit seizoen geen hoofdrol kunnen spelen. De zevenvoudig wereldkampioene fietste in het Belgische Heusden-Zolder naar de vijfde plaats. De Belgische wereldkampioene Sanne Cant won haar vierde wereldbekerwedstrijd dit seizoen en versterkte haar leidende positie in het klassement.

Vos startte onlangs haar seizoen als veldrijdster in Antwerpen, waar ze genoegen moest nemen met de achtste plaats. Ze werkt aan haar vorm voor de WK in Valkenburg, begin februari. Op het zware parcours bij het circuit van Zolder reed ze in eerste instantie wel voorin, maar miste ze uiteindelijk de kracht om mee te doen om de podiumplaatsen.

Demarrage

Na een sterke openingsfase van Lucinda Brand was het Cant die de wedstrijd echt openbrak. De wereldkampioene demarreerde halverwege en kreeg later de Italiaanse Eva Lechner en de Amerikaanse Katie Compton in haar wiel. Brand en Vos zaten in een groepje dat snel terrein moest prijsgeven.

Lechner en Compton probeerden het vooraan wel, maar Cant bleek over de meeste inhoud te beschikken. Compton finishte op enkele seconden als tweede, Lechner als derde. Pauline Ferrand-Prevot uit Frankrijk bekroonde een sterke slotfase met uiteindelijk de vierde plaats. Vos sprintte na haar naar de vijfde plaats, voor Brand.

STER Reclame