NOS NieuwsAangepast

Zalencentrum met vechtende Eritreeërs in Zaandam ontruimd

Feest Eritreeërs in Zaandam loopt uit de hand

In Zaandam is het vannacht onrustig geweest bij een zalencentrum waar zo'n 350 Eritreeërs uit het hele land naartoe waren gekomen om feest te vieren. Veel jongeren hadden flink gedronken en er ontstonden opstootjes en vechtpartijen, zegt de politie.

Bij de vechtpartijen werd volgens de politie ook gedreigd met het gebruik van vuurwapens. De eigenaar van het zalencentrum besloot daarop het feest te beëindigen en riep de hulp van de politie in om de bezoekers weg te krijgen.

Een grote groep jongeren werkte niet mee, waarop de politie het pand in Zaandam met geweld ontruimde. Agenten en vrijwilligers werden daarbij bekogeld met flessen, stoelen en stenen.

Grote politiemacht

De politie zette uiteindelijk tachtig agenten uit de hele omgeving van Zaandam in. Die begeleidden een groot deel van de Eritreeërs met behulp van politiehonden door het centrum van Zaandam naar het station. Ook een helikopter werd ingezet.

Rond 06.00 uur zette de politie een aantal jongeren die bij de rellen betrokken waren op de trein naar Amsterdam. Drie mannen zijn aangehouden: een 22-jarige man uit Duitsland, een 28-jarige uit Heiloo en een 29-jarige uit Hoorn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl