Skiërs in Zwitserland
NOS Nieuws

Drie doden bij lawines in Zwitserse Alpen

Bij lawines in de Zwitserse Alpen zijn in de afgelopen dagen drie mensen om het leven gekomen.

Een man van 39 die aan het skiën was bij de Hofathorn in het zuidelijke kanton Wallis verloor vanochtend zijn leven toen hij werd meegesleurd in een lawine. Zijn vrienden vonden hem snel onder de sneeuw, maar het was al te laat. De Zwitser werd ter plaatse dood verklaard.

Fransman komt om op Glattwang

In het westen van het land kwam gisteren een 31-jarige Fransman om het leven bij de beklimming van de berg Glattwang. Hij was 's ochtends nog gaan skiën met zijn vriendin. 's Middags ging hij alleen op pad maar keerde niet terug van de berg, waarna de vrouw alarm sloeg.

Het lichaam van de vermiste man werd in een ravijn gevonden. Volgens de politie had de Fransman bij zijn afdaling een lawine veroorzaakt. De sneeuw greep hem en sleurde het slachtoffer een kilometer lang mee over rotsachtig terrein.

Kerstavond overleden

Op zaterdag was ook al een lawine, in het zuidelijke kanton Wallis. Daarbij vielen drie gewonden. Een van de slachtoffers is overleden. De groep was bezig met een wandeling op 2700 meter hoogte. Een van de drie kon zelf onder de sneeuw vandaan komen en waarschuwde de hulpdiensten.

De drie werden allemaal naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed een 29-jarige Zwitserse op Kerstavond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl