Treinen in Amsterdam en Den Bosch bekogeld met zwaar vuurwerk

Aangepast
ANP

In Amsterdam en Den Bosch zijn gisteravond rijdende treinen bekogeld met zwaar vuurwerk. In Amsterdam is een van de treinen daarbij geraakt. De machinist is zo geschrokken dat hij op station Amsterdam Centraal is opgevangen.

ProRail spreekt van "een volkomen idiote actie", die tot gevaarlijke situaties had kunnen leiden. "De machinist waakt over de veiligheid van de passagiers. Als hij zo schrikt dat hij een sein mist, kan dat ongelukken veroorzaken", zegt een woordvoerder van de spoorbeheerder.

ProRail
@ProRail
Vuurwerk naar treinen gegooid. Volkomen idiote actie. Machinist is zo geschrokken dat hij op Amsterdam Centraal is opgevangen. En machinisten zijn wel wat gewend... https://t.co/2s1KIWy4o8
1 jaar geleden

In Amsterdam werd het vuurwerk in de buurt van het Westerpark gegooid. Het is niet duidelijk om welk soort vuurwerk het gaat. "Maar machinisten zijn heel wat gewend. Dus als hij hier zo van schrikt, dan moet het wel zwaar zijn geweest", zegt ProRail. De trein en het spoor raakten voor zover bekend niet beschadigd.

Volgens ProRail heeft de politie naar de vuurwerkgooiers gezocht, maar zijn ze niet gevonden. De spoorbeheerder overweegt aangifte te doen.

In Den Bosch gooiden jongeren met zwaar vuurwerk naar treinen vanaf het perron van station 's-Hertogenbosch Oost, meldt ProRail.

STER Reclame