NOS VoetbalAangepast

​Veltman: ik had het nog wel even willen aanzien met Keizer

Veltman: ik had het nog wel even aan willen zien met Keizer

Ajax-aanvoerder Joël Veltman haalde, net als zijn ploeggenoten, opgelucht adem na de 3-1 thuisoverwinning tegen Willem II. Met de zege sloten de Amsterdammers een bewogen week af.

Want het vertrek van Marcel Keizer, Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp dreunde nog na in Amsterdam. Voor Veltman kwam het ontslag van het trio als een verrassing.

"Het kwam uit het niets. We moesten het nieuws wel even verwerken. Ik vind het jammer, want zeker in de competitie hadden we de stijgende lijn te pakken. Maar op een gegeven moment beslist de directie. Ik had het nog wel even willen aanzien met Keizer."

Ook Justin Kluivert, een van de uitblinkers tegen Willem II, betreurt het ontslag van Keizer. "Voor mijn gevoel is hij een goede trainer. Iedereen heeft op zijn manier afscheid van hem genomen. Ik weet dat het in de voetballerij zo gaat, maar het is wel balen ja."

Interim-trainer Michael Reiziger bewierookte Kluivert na afloop, maar ook David Neres kreeg complimenten. De Braziliaan sloeg na de 1-1 van Kluivert toe met een assist op Kasper Dolberg en de 3-1.

"Hij had het in de eerste helft wat moeilijk, maar in de tweede helft was hij niet te stuiten. Ik vond het mooi hoe het team heeft gereageerd", refereerde Reiziger aan de eerdere gebeurtenissen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl