Syrië krabbelt op na jaren oorlog, zag onze correspondent op reis

Aangepast
Marcel van der Steen tijdens zijn reis NOS

Islamitische Staat mag dan grotendeels verdreven zijn uit Syrië, de sporen van de terreurgroep zijn er nog goed zichtbaar, vertelt correspondent Marcel van der Steen. Hij reisde door het land en zag de verwoesting die de terreurgroep er aanrichtte. Niet alleen aan gebouwen, maar ook in de levens van Syriërs.

Van der Steen trok vanuit de Syrische hoofdstad Damascus naar Aleppo en ging daarna verder in de richting van Raqqa, het voormalig bolwerk van IS. Langs de weg zag hij de puinhopen van meer dan zes jaar oorlog.

Bekijk hier zijn ervaringen in Syrië, waar de strijd nog steeds niet afgelopen is.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Marcel van der Steen in Syrië: koffiedrinken tussen IS en al-Nusra

Op zijn reis tekende Van der Steen veel verhalen op. Zo maakte hij een reportage in Aleppo, dat grotendeels in puin ligt. Hij zag hoe de inwoners van de stad de draad weer oppakken na de herovering. Dat verhaal vind je hier.

Ook in Homs pakken mensen de draad weer op. Marcels internetreportage over twee bewoners van de stad vind je hier.

Gisteren sprak Van der Steen in Nieuwsuur over zijn reis en was zijn reportage te zien. Voor die video: klik je hier.

En voor het Jeugdjournaal sprak hij met de 11-jarige Abdullah. Hij werd door een granaat geraakt en moest opnieuw leren lopen. Die reportage vind je hier.

STER Reclame