NOS SportAangepast

Plotselinge WK-dreun zit handbalster Steenbakkers nog niet lekker

Het WK handbal eindigde eerder deze maand abrupt voor Angela Steenbakkers. Na het laatste groepsduel werd ze zomaar vervangen door Pearl van der Wissel en daarover wil ze nog een gesprek met bondscoach Helle Thomsen.

Handbalster Steenbakkers gaat gesprek aan met bondscoach

"We hebben laatst heel even kort contact gehad, maar binnenkort gaan we echt om de tafel en dan komt het wel goed", liet ze weten bij de eredivisiewedstrijd tussen Venlo en V&L, waar ze als toeschouwer op de tribune zat.

Dubbele dreun

Steenbakkers maakte op het WK haar debuut in Oranje en scoorde zelf vijf keer tegen China. Speciaal voor de wedstrijd tegen Japan haalde Thomsen veterane Van der Wissel bij de ploeg ten koste van Steenbakkers. Maar Van der Wissel speelde helemaal niet tegen Japan.

"Ik wist niet dat de optie Van der Wissel voor de hand lag, dus dat kwam even hard aan. En dat ze dan niet speelt, daar baal je dan natuurlijk ook van. Maar het is de keuze van de bondscoach", aldus Steenbakkers.

Angela Steenbakkers in actie tijdens het WK

Steenbakkers zag thuis op de bank hoe Oranje zonder haar doorstoomde naar de halve finales en daarin verloor van angstgegner Noorwegen. Uiteindelijk ging Nederland met brons naar huis.

Ondanks alles kijkt Steenbakkers positief terug op het toernooi. "Wat ik heb gespeeld, was gewoon goed. En daar heb ik ook van genoten. Dus wat dat betreft kijk ik er positief op terug."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl