Vreugde bij FC Groningen na de 1-0 van Lars Veldwijk

Sparta verliest ook zonder Pastoor in Groningen

Het ontslag van trainer Alex Pastoor heeft bij Sparta Rotterdam nog niet het gewenste schokeffect opgeleverd. Met interim-coach Dolf Roks op de bank werd met 4-0 verloren bij FC Groningen.

In het eerste halfuur leken beide ploegen krachten te sparen voor de aanstaande kerstmaaltijd. Uiterst behoedzaam werd de aanval gezocht en beide keepers werden nauwelijks lastiggevallen.

Oussama Idrissi had als eerste genoeg van het gelanterfant. Met een mooi schot op de lat luidde de behendige dribbelaar een periode in waarin FC Groningen op voorsprong had moeten komen.

Slechts met het grootste geluk bleven de bezoekers overeind. Mimoun Mahi raakte de paal, Idrissi stuitte ook nog eens twee keer op doelman Roy Kortsmit en Lars Veldwijk schoot naast.

FC Groningen houdt voor aanvang één minuut applaus voor alle overleden supporters in 2017
  • ANP Pro Shots
    Sparta-spelers Michel Breuer en Sander Fischer in een kopduel met Lars Veldwijk
    Sparta-speler Deroy Duarte (l) in duel met Mimoun Mahi
    Een redding van Sparta-doelman Roy Kortsmit
    Sherel Floranus (l) in duel met FC Groningen-speler Mimoun Mahi
    Lars Veldwijk heeft gescoord voor FC Groningen

Vlak na rust was het wel raak voor Veldwijk. Op aangeven van Idrissi tikte hij de bal rustig in het doel. Niet veel later was de spits iets minder koelbloedig en verzuimde hij de 2-0 te maken.

De bezoekers hielden zodoende hoop op een goed resultaat. Zo was Robert Mühren met een aardig schot dicht bij de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd tikte invaller Tom van Weert echter met een rake kniebal de winst binnen.

Een knullig eigen doelpunt van Fredrik Holst in de slotfase strooide nog wat extra zout in de Spartaanse wond, waarna de Japanner Ritsu Doan er in de extra tijd zelfs 4-0 van maakte.