'Pal naast het voortrazende verkeer reed Dylan achter de scooter'

Aangepast

In de laatste dagen van 2017 kiezen de verslaggevers van NOS Sport de reportage van eigen hand die ze het meest is bijgebleven dit jaar. Vandaag: Han Kock. Hij was erbij toen Dylan Groenewegen langs de A6 de basis legde voor zijn Tourzege op de Champs-Élysées.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Groenewegen sprint van hectometerpaal 43,6 naar 43,8

"Via via had ik gehoord over de speciale sprinttrainingen van Dylan Groenewegen op de Hollandse Brug. Die ligt tussen Muiderberg en Almere, op fietsafstand van Abcoude, de woonplaats van Groenewegen."

"De weg op de brug loopt lichtjes op, de rijbaan is breed en is er weinig verkeer. Ideaal dus voor sprinttrainingen. Toch is de locatie heel bijzonder, vind ik. Pal naast het voortrazende verkeer, achter de scooter van zijn vader, traint Groenewegen zijn sprintsnelheid."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Groenewegen wint sprint op de Champs-Élysées
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

"De reportage geeft een mooi inkijkje bij wat er allemaal bij een sportprestatie komt kijken. Dat wilde ik graag laten zien. En: de trainingsuren op de brug hebben geholpen! Groenewegen won in de Tour de sprint op de Champs-Élysées."

STER Reclame