Uitzinnige fans van Feyenoord
NOS VoetbalAangepast

Van Bronckhorst over 14 mei: ik krijg weer kippenvel

Feyenoord speelt vanmiddag de laatste officiële wedstrijd van 2017. Het was voor de Rotterdammers een memorabel jaar. Trainer Giovanni van Bronckhorst blikt terug.

Voor alles en iedereen die Feyenoord liefheeft, staat zondag 14 mei 2017 in het geheugen gegrift. Tegen Heracles Almelo werd voor het eerst sinds 1999 de landstitel in de wacht gesleept.

Dirk Kuijt zorgde met een hattrick voor intense vreugde binnen en buiten de lijnen. En dat terwijl de routinier vorig seizoen niet zeker was van een basisplaats onder Giovanni van Bronckhorst.

"Het is altijd moeilijk om spelers teleur te stellen. Zeker je aanvoerder, een speler waar je mee hebt gespeeld. Hij was wel teleurgesteld. Ik had ook niet anders verwacht", kijkt Van Bronckhorst terug.

Dirk Kuijt viert de titel met zijn kinderen

De trainer van Feyenoord zag zijn ploeg de eerste kans op het landskampioenschap verprutsen. Bij stadgenoot Excelsior liep alles in de soep.

"Je merkte aan alles, vanaf de eerste minuut, dat het er niet inzat. Het is best raar natuurlijk als je een kampioenswedstrijd speelt, terugkomt bij De Kuip en dan daar door duizenden mensen toegejuicht en toegezongen te worden."

Zondag 24 december: het jaar van Feyenoord

Tegen Heracles verving Kuijt de geschorste Tonny Vilhena. Zou hij ook gespeeld hebben als Vilhena wel beschikbaar was geweest?

Van Bronckhorst: "Dat is moeilijk te zeggen. Dat vraagt iedereen natuurlijk. Uiteindelijk ga je om met de situatie zoals die is."

En dus werd het de dag van Kuijt, Feyenoord en Van Bronckhorst. "Alles was top op 14 mei. Ik krijg weer kippenvel... Vaak herinner je je momenten uit je leven. Als je die weer voor je ziet, dan voel je de emotie. Dat heb ik met dit ook."

Voor Van Bronckhorst betekende die 14 mei het mooiste sportmoment uit zijn leven, ook al speelde hij een WK-finale en won hij de Champions League.

"Het voelt wel zo. Je bent een jongen van de club. Je speelt vanaf je zevende bij Feyenoord. Je hebt successen meegemaakt bij FC Barcelona, bij Arsenal, bij Glasgow Rangers. Maar nooit de titel gewonnen met Feyenoord." Tot die legendarische zondag...

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl