Jurgen Mattheij en Oussama Assaidi

Slaapverwekkend uiteinde voor Excelsior en Twente

Excelsior en FC Twente hebben in hun laatste wedstrijd van 2017 het publiek op Woudestein nauwelijks vermaakt. Het 0-0 gelijkspel was de logische uitslag van het duel met amper hoogtepunten.

De keepers kregen pas tegen de rust hun eerste klusje op te knappen. Twente-doelman Joël Drommel stopte een inzet van Jordy de Wijs en voorkwam een eigen doelpunt van Cristián Cuevas.

Zijn collega Theo Zwarthoed bleek bij een inzet van Thomas Lam zijn vak te verstaan.

Ook in het tweede bedrijf waren weinig momenten het aanzien waard. Twente leek soms feller, maar meer dan pogingen van afstand van Peet Bijen en Oussama Assaidi leverde dat niet op.

In de laatste minuut leek Excelsior alsnog de drie punten binnen te slepen, maar ook de inzetten van eerst Mike van Duinen (redding Drommel) en daarna Ryan Koolwijk (kopbal net naast) konden de nul niet van het scorebord krijgen.