Pablo Mari viert zijn 1-0 tegen FC Utrecht
NOS VoetbalAangepast

Ten Hag ziet NAC verrassend winnen van FC Utrecht

NAC Breda heeft in de kelder van de eredivisie wat lucht gekregen. Het won thuis met 3-1 van FC Utrecht, dat voor het eerst sinds 2011 verloor in Breda.

Een goed begin van Utrecht leverde geen grote kansen op. NAC werd daarna sterker en was gevaarlijk via Rai Vloet, wiens inzet door Marc van der Maarel van de lijn gehaald werd. Het was uitstel van executie, want Pablo Marí kopte de Bredanaars op voorsprong uit een prachtige voorzet van Angelino.

Utrecht was na de rust sterker, maar bij een counter maakte Thierry Ambrose op aangeven van Giovanni Korte 2-0. Even later bracht Cyriel Dessers (ex-NAC) nog wel de spanning terug, maar in de extra tijd besliste Angelino het duel met een fraaie vrije trap.

Utrecht gaat als nummer zes de winterstop in, achttien punten achter lijstaanvoerder PSV, NAC staat op plaats vijftien met vijf punten voorsprong op de hekkensluiter, maar de drie clubs onder de streep moeten allen nog een keer in actie komen dit kalenderjaar.

Zowel voor als na het duel ging het eigenlijk maar over één man: FC Utrecht-coach Erik ten Hag. Hij wordt nadrukkelijk genoemd als mogelijke opvolger van Marcel Keizer bij Ajax. Ten Hag zou in Breda zelfs voor het laatst op de bank zitten bij de Domstedelingen.

Vóór het duel kon Ten Hag al niets bevestigen en na het duel al evenmin. "Het is aan de clubs. Als Ajax interesse heeft, moeten ze eerst langs Utrecht."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl