Tennisser Nishikori ontbreekt toch in Brisbane

Aangepast
Kei Nishikori ANP

Tennisser Kei Nishikori heeft zich toch afgemeld voor het tennistoernooi van Brisbane dat op 31 december begint. De Japanner ondervindt nog altijd te veel hinder van een polsblessure die hem sinds augustus aan de kant houdt.

Door zijn afwezigheid op de tennisbaan de afgelopen maanden zakte Nishikori van de negende naar de 22ste plaats op de wereldranglijst. Hij besloot zich niet te laten opereren en werkte onder meer in België aan zijn herstel.

Begin dit jaar haalde de verliezend finalist van de US Open in 2014 nog de finale in Brisbane. Hij vindt het daarom extra zonde om volgende week niet in actie te komen.

"Ik ben bijzonder teleurgesteld dat ik Brisbane dit jaar moet missen", liet hij via de organisatie weten. "Het is al jaren mijn eerste toernooi van het seizoen en ik heb me er altijd enorm thuis gevoeld."

Wanneer Nishikori nu zijn rentree op de baan zal maken, is nog onduidelijk.

Ook US Open-winnares Sloane Stephens ontbreekt in Brisbane AFP

Ook Stephens ontbreekt

Naast Nishikori zal ook Sloane Stephens niet in actie komen in Brisbane. De winnares van de US Open kampt nog te veel met de naweeën van een knieblessure en laat het toernooi aan zich voorbijgaan.

Het toernooi in Australië begint op Oudjaarsdag. Bij de mannen verdedigt Grigor Dimitrov zijn titel. Bij de vrouwen was Karolina Plisková begin dit jaar de sterkste.

STER Reclame