NOS NieuwsAangepast

'Mysterieus licht aan de hemel' blijkt raket van SpaceX

Veel mensen maakten video's en foto's van het 'mysterieuze licht'

Los Angeles werd gisteravond opgeschrikt door een vreemd verschijnsel. Bestuurders zetten hun auto's stil op snelwegen om foto's en video's te maken en bewoners tot in San Diego bij de Mexicaanse grens belden TV-stations om melding te doen van "een mysterieus licht aan de hemel."

Ook een verslaggever van persbureau AP die samen met een groep toeristen deelnam aan een rondleiding bij de Warner Bros. Studio in Los Angeles zag het fenomeen aan de nachtelijke hemel: een stip met een lange, lichtgevende staart. "Mensen vroegen zich af of het iets met een filmopname te maken had of dat het een UFO was. Het was heel cool."

De brandweer van Los Angeles was er snel bij om het mysterie op te helderen: het ging om een raket. Ruimtevaartbedrijf SpaceX had een Falcon9 vanaf Vandenberg Air Force Base gelanceerd. Aan boord waren tien communicatiesatellieten die succesvol hun baan om de aarde bereikten.

Lanceringen zorgen zelden voor zo'n uniek schouwspel. Dat dat nu wel gebeurde, had te maken met het tijdstip van de lancering: 17.27 uur plaatselijke tijd. De zon was net onder gegaan maar verlichtte nog wel het condensspoor dat de raket achter zich liet.

SpaceX-oprichter Elon Musk kon wel lachen om de commotie rond de lancering. In een tweet meldde hij dat het om "een nucleaire buitenaardse UFO uit Noord-Korea" ging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl