Ivan Skobrev in training tijdens de Spelen van Sotsji
NOS SchaatsenAangepast

IOC straft Skobrev en tien andere Russen wegens doping

Het IOC heeft opnieuw elf Russische sporters voor het leven uitgesloten van olympische deelname vanwege gebruik van doping bij de Olympische Winterspelen van 2014.

Tot de bestraften behoort oud-schaatser Ivan Skobrev. De voormalig wereld- en Europees kampioen allround speelde in 2014 een bijrol. In 2010 won hij zilver op de 10 kilometer en brons op de 5 kilometer. Ook sprinter Artem Koeznetsov werd uitgesloten.

Verder is het Russische rodelduo Tatjana Ivanova en Albert Demtsjenko, dat in Sotsji zilver won, door het IOC geschorst. Zij moeten hun zilveren plak inleveren.

De overige geschorsten zijn Maksim Beloegin en Ljoedmila Oedobkina (bobsleeën), Natalja Matvejeva, Aleksandr Bessmertnych en Nikita Krjoekov (langlaufen) en Anna Tsjoekina en Tatjana Boerina (ijshockey).

Wolfgang Pichler (m) met het Zweedse team in 2007, toen hij ook al coach van de Zweden was

Ook de trainer van de Zweedse biatlonploeg, Wolfgang Pichler, is niet welkom bij de Winterspelen in Pyeongchang. De Duitser krijgt geen accreditatie van het IOC, meldt de Zweedse biatlonbond.

De reden is dat Pichler op de Winterspelen van 2014 in Sotsji het Russische team heeft getraind. Coaches die destijds met Russische sporters hebben gewerkt die zich hebben ingelaten met doping, worden uitgesloten van de Spelen in februari in Zuid-Korea.

De Zweedse bond zegt de beslissing te accepteren, maar vertrouwen te houden in Pichler, die zich gedurende zijn hele carrière voor een schone sport zou hebben ingezet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl