NOS WielrennenAangepast

Lotto-Jumbo met Kruijswijk, Gesink en Groenewegen naar Tour

Gesink rijdt Giro, Kruijswijk mikt op topvijf in Tour

Lotto-Jumbo zet tijdens de Tour de France in op een goed klassement met Steven Kruijswijk en op sprintsucces met Dylan Groenewegen. Dat maakte de ploeg vrijdag bekend op de ploegenpresentatie voor 2018.

"We hebben met de ploeg besloten om naar de Tour te kijken", zegt Kruijswijk, nadat hij zijn plannen heeft bekendgemaakt. "We denken dat er dit jaar een mooie kans ligt om een goed klassement te rijden."

Gesink: wij waren als groep best pittig

Tijdens de ploegenpresentatie werd ook nog even gesproken over de perikelen rondom de slaapmedicatie. Twee renners, Antwan Tolhoek en Pascal Eenkhoorn, werden geschorst, Juan José Lobato werd ontslagen.

Zij zijn er niet bij tijdens de presentatie. "We hebben maatregelen genomen ten behoeve van de gezondheid van onze renners", verduidelijkte manager Richard Plugge.

Over naar het sportieve gedeelte. Kruijswijk rijdt na drie jaar weer eens de Tour de France. De laatste jaren stortte hij zich, met wisselend succes, op de Giro. In 2016 was hij dicht bij de eindzege, maar eindigde mede door een valpartij als vierde.

Gesink naar Giro (en Tour)

Naast Kruijswijk, die voor het klassement gaat, en Groenewegen stapt ook Robert Gesink weer op in de Tour. Hij ging dit jaar voor dagsucces, werd tweede in een bergetappe, maar viel halverwege uit. Ook in 2018 wil hij de rol van rittenkaper, in de Tour én eerder al in de Giro.

Primoz Roglic en Lars Boom rijden in principe ook de Tour.

Contractverlenging Groenewegen en Roglic

Verder werd bekend dat de sprinter van de ploeg, die op de Champs Elysées nog zegevierde dit jaar, zijn contract heeft verlengd tot en met 2020. "Ik krijg heel veel vertrouwen van de ploeg. En ik heb mooie wedstrijden gewonnen", zei hij. Ook Roglic heeft zijn verbintenis met de ploeg verlengd tot en met 2020.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl