NOS Nieuws

ANWB waarschuwt voor drukte op de wegen naar de wintersport

Nederlanders die vandaag en de komende dagen met vakantie gaan moeten rekening houden met drukte op de wegen naar de wintersportgebieden. Vooral zaterdag ontstaan veel files.

Rond de Kerst gaan bijna 2 miljoen Nederlanders met vakantie. De helft daarvan gaat naar het buitenland. Omdat er in wintersportgebieden veel sneeuw is gevallen, verwacht de ANWB meer verkeer naar de Alpen dan vorig jaar. De ANWB adviseert reizigers niet op zaterdag te vertrekken.

Zaterdag en Tweede Kerstdag

In Zuid-Duitsland worden morgen en op Tweede Kerstdag de langste files verwacht op de routes naar de skigebieden. Door grenscontroles bij de Duitse grens moet verkeer vanuit Oostenrijk bovendien rekening houden met tot een uur vertraging.

In Frankrijk zal het vooral morgen en zaterdag 30 december druk worden op de wegen tussen Parijs en Lyon, Mâcon en Chamonix, en Lyon en Chambéry. Tussen 09.00 en 12.00 is drukte het grootst en ook op de laatste kilometers naar de wintersportplaatsen zal de reistijd oplopen, zegt de ANWB. Voor terugreizend verkeer liggen de pieken op zaterdag 30 december en zaterdag 6 januari.

Nederlanders die naar Oostenrijk en Zwitserland reizen krijgen vooral morgen met drukte op de weg te maken. Tussen Salzburg en Villach en voor de grenstunnel Füssen en de Lermoosertunnel staan de langste files. In Zwitserland is de Gotthardtunnel het grootste knelpunt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl