Staking Duitse Ryanair-piloten leidt tot enkele vertraagde vluchten

Aangepast
Ryanair AFP

De staking van Duitse Ryanair-piloten leidt slechts tot beperkte overlast voor reizigers. Enkele vluchten zijn vertraagd, onder meer op vliegveld Weeze, waar veel Nederlandse toeristen gebruik van maken. Andere vluchten zijn op tijd vertrokken.

De Duitse vakbond Vereinigung Cockpit had piloten opgeroepen om van 5.00 tot 9.00 uur te staken. Het is voor het eerst dat er in Duitsland is opgeroepen tot een staking bij Ryanair.

Op vliegveld Weeze hebben drie vluchten enkele uren vertraging. Op andere vliegvelden zijn sommige vluchten zonder problemen vertrokken, twee vluchten zijn tot vanmiddag vertraagd.

Martin Locher
@VC_President
VC Ryanair Piloten beteiligen sich mit überwältigender Mehrheit am Streik. 14 von 33 Flügen gehen erst nach Streikzeitraum oder mir deutlicher Verspätung raus. Der Rest fliegt mit Contractors oder Piloten in Probezeit, die nicht zum Streik aufgerufen waren. (ISZ)
10 maanden geleden

Vakbonden uit verschillende landen willen met Ryanair collectieve afspraken maken over het personeel. Nu krijgen piloten individuele contracten. Ryanair heeft altijd gezegd niet met vakbonden te willen praten, maar het bedrijf kwam daar vorige week van terug toen er in verschillende landen gedreigd werd met stakingen.

Volgens de Duitse vakbond was de handreiking van Ryanair niet oprecht. Deze week werd een gepland overleg door Ryanair afgezegd. Daarop riep de vakbond alsnog op tot een staking.

Ryanair zegt niet te willen praten met een aantal vertegenwoordigers van de Vereinigung Cockpit omdat ze niet zouden zijn gekozen door Ryanair-piloten. De luchtvaartmaatschappij roept personeel op gewoon aan het werk te gaan.

STER Reclame