Erik ten Hag, de huidige trainer van FC Utrecht
NOS VoetbalAangepast

'Ajax kiest voor Ten Hag en Schreuder'

Ajax heeft de opvolger van Marcel Keizer al zo goed als binnen. Dat meldt De Telegraaf. Erik ten Hag, nu nog werkzaam bij FC Utrecht, wordt op korte termijn aangesteld als nieuwe trainer. Alfred Schreuder, nu nog assistent bij het Duitse Hoffenheim, gaat hem assisteren.

De 47-jarige Ten Hag zou voor een bedrag van 700.000 euro mogen vertrekken bij FC Utrecht, waar hij sinds 2015 werkzaam is. Ten Hag is een bekende van directeur voetbalzaken Marc Overmars, die in 2012 als technisch directeur van Go Ahead Eagles Ten Hag naar Deventer haalde.

In het eerste seizoen bij Go Ahead Eagles leidde hij de club naar de eredivisie. Na één seizoen vertrok hij naar Bayern München, waar hij als trainer van het tweede elftal onder de vleugels van Josep Guardiola werkte. Na twee jaar tekende hij in de eredivisie bij FC Utrecht.

Schreuder bij Ajax: van de revolutie is weinig meer over

De 48-jarige Keizer werd donderdagmiddag door Ajax op non-actief gesteld. Ook assistent-trainer Hennie Spijkerman en individueel trainer Dennis Bergkamp moesten vertrekken.

Michael Reiziger, trainer van Jong Ajax, neemt de taken als hoofdtrainer voorlopig over, met Winston Bogarde als assistent. Dat duo zal zondagmiddag op de bank plaatsnemen als Ajax het thuis opneemt tegen Willem II.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl