Maximiliano Romero en Marcel Brands
NOS VoetbalAangepast

PSV haalt Argentijn Romero (18) voor 10,5 miljoen euro

PSV heeft de Argentijn Maximiliano Romero definitief vastgelegd. De 18-jarige spits van Vélez Sarsfield tekende een contract voor vijf seizoenen en gaat vanaf medio 2018 in Eindhoven aan de slag.

Met de transfer van Romero is een bedrag van 10,5 miljoen euro gemoeid, waarbij Vélez een doorverkooppercentage van tien procent heeft bedongen.

"Samen met mijn vader en zaakwaarnemer hebben we besloten mijn carrière elders te vervolgen. Ik hoop de fans veel doelpunten te kunnen laten zien, net als ik bij Vélez heb kunnen doen", reageerde hij in Eindhoven tegen PSV TV.

Romero is afkomstig uit de jeugdopleiding van Vélez Sarsfield, waarvoor hij inmiddels 39 duels (acht doelpunten) op het hoogste niveau heeft gespeeld.

Lange adem

De transfer van Romero naar PSV was er een van de lange adem. De speler leek aanvankelijk naar VfB Stuttgart te gaan, maar de Duitse club ging niet akkoord met de vraagprijs.

PSV kwam eind november in beeld en moest de nodige inspanningen leveren om Argentijn vast te leggen. Zo toonde ook Borussia Dortmund volgens Bild vergaande interesse in Romero.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl