Ajax stelt Keizer, Spijkerman en Bergkamp op non-actief

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2Het (halve) seizoen van Ajax-trainer Keizer

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2Keizer, Bergkamp en Spijkerman vertrekken bij Ajax

Ajax heeft trainer Marcel Keizer, assistent-trainer Hennie Spijkerman en individueel trainer Dennis Bergkamp op non-actief gesteld. Michael Reiziger, trainer van Jong Ajax, neemt de taken als hoofdtrainer voorlopig over, met Winston Bogarde als assistent.

De clubleiding stelt in een verklaring er onvoldoende vertrouwen in te hebben dat de ambities van Ajax met het drietal kunnen worden gerealiseerd. Ook de tegenvallende sportieve resultaten, de club is reeds uitgeschakeld in Europa en het bekertoernooi, zijn een reden voor het besluit.

Met Bergkamp bestaat daarnaast een verschil van inzicht over het te voeren technische beleid, aldus de verklaring van Ajax.

174 dagen

De 48-jarige Keizer werd afgelopen juni hoofdtrainer van de Amsterdammers toen Peter Bosz naar Borussia Dortmund was vertrokken. Hij had een contract voor twee seizoenen met een optie op nog een jaar, maar was uiteindelijk 174 dagen in dienst van de club.

Marcel Keizer, Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman ANP

"Wij kenden een nare zomer en een rommelige seizoenstart. Dat heeft iedereen meegekregen", zegt algemeen directeur Edwin van der Sar. "Sportief gezien was de Europese uitschakeling het dieptepunt. Met name Marc Overmars en ik hebben de maanden daarna veelvuldig gesproken over de blijvende wisselvalligheid van het eerste elftal."

Onvoldoende vertrouwen dat wij op deze wijze het niveau gaan halen dat wij met Ajax nastreven.

Algemeen directeur Edwin van der Sar

"Wij hebben er onvoldoende vertrouwen in dat wij op deze wijze het niveau gaan halen dat wij met Ajax nastreven. Ik betreur dit. Wij als directie zijn samen met de Raad van Commissarissen niet over één nacht ijs gegaan en zijn Marcel, Dennis en Hennie erkentelijk voor hun inspanningen voor de club", aldus Van der Sar.

Michael Reiziger en Winston Bogarde zitten zondag op de bank bij Ajax ANP

Zondag Willem II

Ajax speelt komende zondag in eigen huis tegen Willem II (14.30 uur) de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop.

Marcel Keizer werd met 174 dagen de kortst zittende trainer (exclusief interim-trainers) bij Ajax sinds Kurt Linder in 1988. Linder kreeg destijds al na 82 dagen zijn congé.

STER Reclame