Babymelkpoeder van Lactalis AFP

Het Franse zuivelbedrijf Lactalis roept wereldwijd al zijn babyvoedingsproducten terug die sinds half februari van dit jaar zijn gemaakt in een fabriek in het westen van Frankrijk.

Dit gebeurt nadat eerder deze maand bekend werd dat vijfentwintig Franse zuigelingen besmet waren geraakt met salmonella. De bacterie was in de fabriek terechtgekomen na werkzaamheden in een deel van de fabriek begin dit jaar, bleek uit onderzoek door Lactalis.

Er zijn nu geen nieuwe gevallen van besmettingen bekend geworden, maar de massale terugroepactie is uit voorzorg, zegt een woordvoerder van het bedrijf.

Kruidvat

Bij de nieuwe terugroepactie zitten geen producten die in Nederland worden verkocht, zegt een Lactalis-woordvoerder. Eerder stopte Kruidvat al uit voorzorg met de verkoop van twee soorten babyvoeding, omdat een van de grondstoffen die daarin werden gebruikt, uit de Franse fabriek kwam.

De terugroepactie gaat om duizenden tonnen babymelkpoeder en granen. Eerder werden 625 partijen teruggeroepen. Vanochtend werd bekend dat er nog eens 720 partijen worden teruggeroepen.

STER reclame