Hugo Haak ANP

Haak (26) stopt noodgedwongen met baanwielrennen

time icon Aangepast

Hugo Haak stopt met baanwielrennen. De 26-jarige sprinter kampt met te veel fysieke malheur om zijn loopbaan voort te zetten. Hij treedt per 1 januari in dienst als assistent-bondscoach van de baanwielrenners.

"De dag dat ik geen topsporter meer ben, komt veel te vroeg. Helaas komt dit door het scheuren van mijn meniscus dit voorjaar en twee operaties die hierop volgden", reageert Haak in een persbericht.

"Ik kijk met trots terug op een hele mooie carrière, waarbij ik met Nils van 't Hoenderdaal en Jeffrey Hoogland in 2015 Europees kampioen teamsprint werd." Een jaar later was Haak onderdeel van de ploeg die zilver pakte op de WK baanwielrennen, alvorens een rentree van Theo Bos op de baan ervoor zorgde dat hij buiten het team werd gelaten voor de Olympische Spelen in Rio.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Goud Nederland op teamsprint

Haak gaat vanaf 1 januari werken onder Bill Huck. "De KNWU is blij dat Hugo behouden blijft voor het baanwielrennen", reageert technisch directeur Johan Lammerts. "In samenspraak met NOC*NSF gaat Hugo een uniek opleidingstraject volgen waarbij hij zijn kennis en ervaring optimaal kan inzetten voor zijn nieuwe rol als assistent-bondscoach."

STER Reclame