NOS VoetbalAangepast

'Kuijt stond ineens stil op nog geen halve meter van onze lens'

In de laatste dagen van 2017 kiezen de verslaggevers van NOS Sport de reportage van eigen hand die ze het meest is bijgebleven dit jaar. Vandaag: Matthijs Weststrate. Hij volgde Dirk Kuijt in diens laatste acht wedstrijden en zag daar hét sport-shot van het jaar.

Dirks droom: in het spoor van Feyenoords leider

"Toen ik de vraag kreeg of ik Dirk Kuijt wilde volgen in wat de laatste acht wedstrijden van zijn carrière leken te worden, hoefde ik niet lang na te denken. Later realiseerde ik me dat het best weleens een flinke opgave zou kunnen worden. Hij werd door coach Giovanni van Bronckhorst immers vaak op de bank gehouden. En hoe maak je daar spannende televisie van? Acht wedstrijden lang..."

"We weten inmiddels dat er een totaal ander scenario ontstond. Van invalbeurten tot basisplekken. Een scenario met alleen maar uitersten. Van verliezen in de Arena tot een achtklapper in de Kuip. Van het 'ophalen' van die schaal - o nee, toch niet - op Woudenstein tot de ultieme Kuijt-climax op 14 mei. In zijn eigen Kuip."

Fabelachtig

"Als voetballiefhebber kan ik alleen maar zeggen dat ik acht speelrondes genoten heb. Als journalist en televisiemaker ook trouwens. Let maar eens goed op het fabelachtige werk van cameraman Aard van der Hulst. Zowel camera als montage waren volledig in zijn handen."

"En dan graag speciale aandacht voor de eerste goal van Kuijt in die allerlaatste... Daar waar hij - bij het juichen - ineens stilstaat op nog geen halve meter van onze lens. Een lens die bedoeld was voor lange afstanden. Hoe tovenaar Aard het deed, deed-ie het, maar wat mij betreft is dat hét sport-shot van het jaar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl