City komt met schrik vrij in League Cup, ook Arsenal bij laatste vier

Manchester City en Arsenal hebben zich geplaatst voor de halve finales van de League Cup, het tweede bekertoernooi in Engeland. Manchester City versloeg Leicester City na strafschoppen. Arsenal had genoeg aan een treffer tegen West Ham United: 1-0.

Bernardo Silva viert zijn doelpunt tegen Leicester met Phil Foden (midden) en Ilkay Gündogan

Pep Guardiola greep de wedstrijd in Leicester aan om veel reservespelers aan het werk te zien. Zo stonden de 17-jarige Phil Foden, afgelopen zomer nog speler van het toernooi bij het gewonnen WK onder 16, en de vorig jaar aan PSV verhuurde Oleksander Zintsjenko aan de aftrap.

Halverwege de eerste helft was het Bernardo Silva die de score opende. De Portugees die deze zomer voor zo'n 50 miljoen euro overkwam van AS Monaco, trof op aangeven van Ilkay Gündogan doel met een puntertje.

De wedstrijd lag een tijdje stil nadat een supporter het veld had betreden. De acht minuten toegevoegde tijd die mede daardoor werden bijgetrokken, werden City uiteindelijk fataal.

Jamie Vardy brengt Leicester City diep in blessuretijd alsnog langszij

In de 97ste minuut kwam de thuisclub namelijk alsnog langszij via een makkelijk verkregen strafschop na een licht duwtje van Kyle Walker tegen Demarai Gray. Jamie Vardy schoot onberispelijk raak en zorgde zo voor een verlenging.

Daarin werd niet gescoord en in de strafschoppenserie - die werd afgewerkt volgens het ABBA-principe - was het uitgerekend Vardy die als eerste miste. Omdat meteen daarna ook Riyad Mahrez miste, kwam Manchester City toch met de schrik vrij.

Arsenal door

Ook Arsenal-coach Arsène Wenger hield smaakmakers als Mesut Özil, Alexis Sanchez en Alexandre Lacazette aan de kant in de kwartfinale tegen stadgenoot West Ham United. Dat bleef zonder gevolgen, dankzij een treffer van Danny Welbeck kort voor rust.

De andere twee halvefinalisten worden woensdag bekend. Dan speelt Chelsea thuis tegen Bournemouth en ontvangt Manchester United de nummer drie van het Championship, Bristol City.