NOS VoetbalAangepast

Voetbalster Van den Berg maakt indruk: gaat om samenwerking

Indrukwekkende speech Mandy van den Berg: gaat om samenwerking

De laatste speech tijdens het NOS | NOC*NSF Sportgala in Amsterdam bleef dinsdagavond het langste hangen. De woorden van Mandy van den Berg namens de Nederlandse voetbalvrouwen kwamen aan.

"Het gaat om teamsport, het gaat om samenwerking", aldus Van den Berg. "Zonder samenwerking valt er geen prestatie te behalen."

Mandy van den Berg

Van den Berg beleefde afgelopen zomer een EK van uitersten. Ze begon als aanvoerder aan het toernooi, maar raakte in het derde groepsduel met België haar basisplaats kwijt en daarmee ook de band. Sherida Spitse was de rest van het toernooi aanvoerder.

Samen namen Van den Berg en Spitse op 6 augustus in Enschede de EK-beker in ontvangst en samen namen ze ook dinsdagavond in Amsterdam de Jaap Eden-trofee in ontvangst als Sportploeg van 2017.

"Ik zou ook graag namens Sherida het team willen bedanken", aldus Van den Berg. "Het team deed alle dromen uitkomen en wij willen als team iedereen in de zaal en alle mensen in Nederland bedanken voor een onvergetelijk toernooi. Nederland, wij hebben van jullie genoten. Uit de grond van ons hart: dank jullie wel."

Op social media kreeg de speech van Van den Berg van verschillende kanten lof. "Closing statement van het jaar", stelde ex-schaatser Mark Tuitert.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl