Schippers: ik heb keihard gewerkt voor dit succes

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Schippers over verkiezing: deze kwam echt als een verrassing
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Dafne Schippers kreeg dinsdagavond voor de tweede keer in haar carrière de Jaap Eden-trofee uitgereikt op het Sportgala. Na afloop vond ze het vooral lastig haar verkiezing tot Sportvrouw van het Jaar in 2015 met die van 2017 te vergelijken.

Keihard voor gewerkt

"In 2015 kwam die wereldtitel op de 200 meter toch onverwacht, dit keer heb ik er keihard voor gewerkt", stelde de wereldkampioene die door de Nederlandse topsporters en een vakjury tot beste werd gekozen.

Schippers nam het op tegen zeilster Marit Bouwmeester en wielrenster Anna van der Breggen. "Hoe vergelijk je dat?", vroeg Schippers, die voor haar eerste titel ook al eens de prijs voor talent van het jaar won, zich af. "De prestaties van de meiden waren zo ontzettend goed. Het was dit keer zeker geen zekerheidje."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Sportvrouw van het Jaar Schippers heeft het lastig gehad na Rio

Emoties speelden haar even parten bij haar toespraak nadat ze de Jaap Eden uit handen van voetbaltrainer Ronald Koeman had gekregen. Schippers had het moeilijk gehad na de Olympische Spelen in Rio, waar ze de favoriete was voor goud op de 200 meter. "Helaas was het zilver. Het was lastig daarvan te genieten", gaf ze toe aan een volle zaal.

Lastig jaar

Inmiddels is de 'drive' weer volop aanwezig. "Het is een lastig jaar geweest, dat veel pijn en moeite heeft gekost. Ik werk zo hard om mijn doelen te bereiken. Ik ben blij met deze prestatie en bedank iedereen voor de prijs." Het beeldje uit 2015 staat bij haar ouders thuis op de kast. "Deze komt daarbij te staan."

STER Reclame