Sporenonderzoek op de Japuradreef
NOS NieuwsAangepast

Drugs en andere spullen in beslag genomen bij huiszoekingen Overvecht

Bij huiszoekingen in onder meer de Utrechtse wijk Overvecht heeft de politie track & trace-systemen, observatiemiddelen en (hard)drugs in beslag genomen. Er zijn geen arrestaties verricht. Aanleiding voor de huiszoekingen was de schietpartij gisteren waarbij twee mannen in een auto en een 81-jarige vrouw gewond raakten.

Met de vrouw gaat het naar omstandigheden goed. De twee mannen die in de auto zaten zijn weer uit het ziekenhuis. De twee zijn bekenden van de politie. Voor zover bekend is er met automatische wapens geschoten.

De daders gingen er in een BMW vandoor en zijn later overgestapt in een Audi A5. Het valse kenteken dat werd gebruikt komt overeen met een kenteken van een auto die aangeboden wordt op Marktplaats. De politie is nog altijd op zoek naar de twee auto's. De komende week worden extra agenten en toezichthouders ingezet in de wijk.

Bijeenkomst

Loco-burgemeester Everhardt sprak vanavond anderhalf uur met bezorgde bewoners uit Overvecht. Zo'n 20 mensen waren afgekomen op de bijeenkomst. Verder waren er agenten, de wijkchef, handhavers en mensen van Slachtofferhulp.

Volgens RTV Utrecht wilden omwonenden onder meer weten wat de overheid gaat doen om schietpartijen zoals die van gisterochtend te voorkomen. Een 6-jarig meisje vertelde dat ze niet meer naar buiten durft.

De meeste bezoekers waren blij met de woorden van de burgemeester. Ze zeggen zich gehoord te voelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl