Danny Makkelie Pro Shots

De KNVB heeft scheidsrechter Danny Makkelie op het matje geroepen en disciplinair gestraft omdat hij geld heeft geleend van UEFA-official Jaap Uilenberg.

Oud-arbiter Uilenberg zit in de scheidsrechterscommissie van de Europese voetbalbond en was tot voor kort de coach van Makkelie.

De KNVB meldt: "Onderzoek heeft uitgewezen dat het over een risicoloze, kortlopende lening ging die binnen twee maanden is afgelost. Er is geen sprake van strafbare handelingen geweest, maar het spreekt voor zich dat het beeld van een afhankelijkheids- of voorkeursrelatie in deze sterk ongewenst is."

"De KNVB heeft integriteit hoog in het vaandel staan en heeft beiden hierop aangesproken. Richting Makkelie zijn disciplinaire maatregelen genomen. De KNVB zal de gedragsregels op dit vlak aanscherpen."

Krediet

Makkelie gebruikte de lening als overbruggingskrediet voor een verbouwing aan zijn woning. Wat de straf voor Makkelie is, wil de voetbalbond niet zeggen. De arbiter is het oneens met de maatregel van de KNVB. Makkelie: "Ik vraag mij werkelijk af: wat is het probleem?"

Opvallend is dat Makkelie woensdagavond niet zal fluiten bij het bekerduel PSV-VVV Venlo. Hij is vandaag vervangen door Jochem Kamphuis. Ook komend weekeinde zal Makkelie niet in actie komen als gevolg van de ontstane commotie.

STER reclame