Andrea Agnelli
NOS VoetbalAangepast

Flinke geldboete in plaats van schorsing voor Juve-voorzitter Agnelli

De schorsing van Juventus-voorzitter Andrea Agnelli is opgeheven. De Italiaanse voetbalbond (FIGC) had de 42-jarige preses voor een jaar verbannen, omdat hij een prominente rol had gespeeld bij de verkoop van entreekaarten aan supporters die banden hebben met de maffia.

Agnelli ging in beroep tegen zijn straf en met succes. De Italiaan, die sinds 2010 voorzitter is van Juventus, gaf toe wel contact te hebben gehad met dubieuze Juve-fans, maar dat was nooit met de intentie om 'betrokken te raken bij illegale activiteiten.'

Enorme geldboete

Dit was alsnog tegen het zere been van de FIGC. De bond besloot om de geldboete van 20.000 euro, die tegelijkertijd met de schorsing was opgelegd aan Agnelli, te verhogen naar 100.000 euro. Ook Juventus werd opnieuw gestraft: de club had een boete gekregen van 300.000 euro, maar zag die verdubbeld worden naar 600.000 euro.

De club uit Turijn moet daarnaast ook de befaamde Curva Sud, de plek in het stadion waar de harde kern zich bevindt, gesloten houden bij de thuiswedstrijd tegen Genoa op 22 januari.

Onderzoek

Het onderzoek naar de banden tussen Juventus en de georganiseerde misdaad loopt al sinds maart van dit jaar. Leden van een maffia-organisatie zouden zijn geïnfiltreerd in de fanatiekste supportersgroepen van Juve. De illegale kaarthandel zou daar weer uit zijn voortgevloeid.

De fans van Juventus tonen een spandoek voorafgaand aan het duel met Internazionale

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl