Multifunctioneel tenniscentrum definitief in Amstelveen

Aangepast
Robin Haase ANP

Er komt definitief een nationaal tenniscentrum (NTC) in Amstelveen. De tennisbond KNLTB heeft een akkoord bereikt met de gemeente en de projectontwikkelaar over de bouw van een multifunctioneel complex op het bestaande terrein van sportpark De Kegel.

Het is de bedoeling dat het tenniscentrum per 1 september 2019 in gebruik wordt genomen. De tennisbond was sinds medio 2016 al met de gemeente Amstelveen in gesprek over het project. Er was eerder ook sprake van vestiging van het NTC in de Gelderse gemeente Buren, maar dat project liep in 2015 stuk om financiƫle redenen.

De KNLTB ziet met het akkoord een langgekoesterde wens in vervulling gaan, waarbij het huidige bondsbureau in Amersfoort en het trainingscentrum in Almere onder een dak komen.

29 tennisbanen

Op het bestaande complex in Amstelveen wordt een aantal faciliteiten bijgebouwd, waardoor er in de nieuwe situatie onder meer plaats is voor 16 buitenbanen (gravel en hardcourt) en 13 indoorbanen (hardcourt).

De KNLTB is van plan het nieuwe NTC als onderkomen voor het nationale kampioenschap (outdoor) te gebruiken. Voor de Davis Cup en Fed Cup is de locatie vooralsnog minder geschikt, zo schat de bond in.

STER Reclame