De korfballers na winst van hun gouden medaille bij de Wereldspelen
NOS SportAangepast

Korfbalsters Den Dunnen en Steenbergen uit nationale selectie

Korfbalsters Nadhie den Dunnen en Maaike Steenbergen maken vanaf begin 2018 geen deel meer uit van de nationale korfbalselectie. Bondscoach Wim Scholtmeijer is van mening dat de twee speelsters Oranje te weinig brengen.

"We hebben nooit getwijfeld aan wat Nadhie kan. De momenten waarop ze dit echter laat zien, vinden wij onvoldoende", licht de bondscoach toe.

"Nadhie is bij ons in de laatste drie jaar weggezakt in de hiërarchie en we ervaren onvoldoende drive die ervoor nodig is om terug te klimmen naar de top 5 of 6 bij de vrouwen."

Ontwikkeling

Ook bij Steenbergen zag Scholtmeijer te weinig ontwikkeling. "We hebben genoten van Maaike haar persoonlijkheid en haar drive om te ontwikkelen. We zijn echter ook van mening dat ze zich, in de twee jaar dat ze deel heeft uitgemaakt van TeamNL Korfbal, onvoldoende heeft doorontwikkeld naar het niveau dat we verlangen van een international."

Den Dunnen en Steenbergen komen dit jaar nog wel in actie voor Oranje. Dat doen ze tijdens de Korfbal Challenge, eind december in Rotterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl