In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Haagse verdachte van seksueel misbruik voorlopig vrij

Een ex-penningmeester van een gereformeerde kerk in den Haag, die wordt verdacht van seksuele mishandeling en verduistering, komt voorlopig vrij.

De 45-jarige Richard B. wordt beschuldigd van verduistering van ruim een half miljoen euro aan kerkgeld. Daarmee betaalde hij vrouwen voor sm. Volgens verschillende vrouwen liep seks met B. uit op mishandeling. Vier vrouwen, onder wie een minderjarige, deden aangifte. De verdachte ontkent dat hij de vrouwen heeft misbruikt.

Behandeling

De rechtbank in Den Haag stemde er vandaag mee in om zijn voorlopige hechtenis te schorsen, meldt Omroep West. De man zit al anderhalf jaar vast. De officier van justitie had zich verzet zich tegen zijn vrijlating, onder meer vanwege de kans op herhaling.

Maar de rechtbank vindt dat dit voldoende is ondervangen. B. is vrijwillig aan een behandeling begonnen en werkt goed mee. Er zijn wel voorwaarden waaraan hij moet voldoen terwijl hij vrij is. Zo moet hij zijn verblijfplaats doorgeven en mag hij geen contact opnemen met zijn slachtoffers.

Vergeving

Volgens de ex-penningmeester konden de vrouwen altijd zeggen dat hij moest stoppen. Hij heeft de verduistering van het geld toegegeven, al lag het verduisterde bedrag volgens hem lager dan wordt gezegd.

Advertentie via Ster.nl