Politie bij de villa van de Shermans die te koop stond
NOS NieuwsAangepast

'Miljardairsechtpaar Canada hing aan reling kelderzwembad'

De afdeling moordzaken van de Canadese politie heeft het onderzoek naar het dode miljardairsechtpaar Sherman in Toronto overgenomen. Het stel werd volgens een Canadese krant gevonden, vastgebonden aan een reling bij het zwembad in de kelder van hun villa. Hun dood wordt officieel als verdacht bestempeld, maar vooralsnog niet als moord.

De door de lijkschouwer vastgestelde doodsoorzaak is wurging door een touw. Er zijn geen sporen van braak gevonden en er zijn nog geen verdachten in beeld. Verschillende politiebronnen hebben gezegd dat een scenario wordt onderzocht waarbij miljardair Barry Sherman (75) zijn vrouw Honey (70) heeft vermoord, waarna hij de hand aan zichzelf sloeg.

De vier kinderen van het echtpaar hebben dit scenario direct van de hand gewezen. Via een verklaring laten ze weten dat hun ouders een gezamenlijk enthousiasme deelden voor het leven. De verbondenheid van de Shermans met hun familie en de gemeenschap is volgens de kinderen volstrekt inconsistent met het moord-zelfmoord-scenario. Ook is er geen brief gevonden waarin staat wat er is gebeurd in de villa.

Sherman verdiende een fortuin in de farmacie met zijn bedrijf Apotex. Volgens het blad Forbes was hij ongeveer 2,5 miljard euro waard. Zijn vrouw was een bekende filantroop.

Mercedes

Bekenden van het stel hebben tegen de Toronto Globe and Mail gezegd dat het echtpaar het bewijs was dat tegenpolen elkaar aantrekken. Zij was een warm, oprecht persoon die zich makkelijk bewoog in het sociale milieu, hij een rechttoe-rechtaan workaholic die niet van smalltalk hield. Volgens vrienden liet hij weleens doorschemeren dat hij nog liever naar de tandarts zou gaan dan naar nóg een liefdadigheidsfeestje van zijn vrouw. Toch kwam hij telkens weer opdagen om zijn vrouw een plezier te doen.

De puissant rijke Sherman zou niets om luxe hebben gegeven. Hij zou zo lang in een oude auto zijn blijven rondrijden dat zijn vrouw op een gegeven moment maar ingreep en een nieuwe Mercedes voor hem kocht.

Volgens bekenden was er geen enkele aanwijzing dat er iets aan de hand was. Zo zou Sherman nog steeds plezier hebben in zijn werk en zijn er geen financiële problemen bekend bij Apotex. Zijn vrouw was bezig met het plannen van hun jaarlijkse reis naar Florida, waar ze naar zou hebben uitgezien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl