Buizerd verhindert kap van boom langs A58

Aangepast
De boom langs de A58 Omroep Zeeland

Een buizerd, een roofvogel met een beschermde status, houdt met zijn nest de kap van een boom in Vlissingen tegen. Die boom moet weg in verband met de bouw van een kazerne. In het gebied langs de A58 zijn de andere bomen die in de weg staan al weggehaald. Met het kappen van de laatste boom moet de gemeente wachten tot de buizerd een ander nest heeft uitgekozen.

Om de roofvogel uit de boom te krijgen, gaat de gemeente kunstnesten plaatsen. "In de hoop dat die een andere plek uitzoekt", zegt een woordvoerder tegen Omroep Zeeland. Buizerds gebruiken meestal nesten van andere vogels. "Dus als je er een ophangt, is er een kans dat de vogel daarheen gaat."

Volgens Europese regels mag een buizerd niet gedood of gevangen worden. Ook het vernielen of weghalen van het nest is verboden. Alleen in heel uitzonderlijke gevallen kan de provincie of het ministerie van Economische Zaken een ontheffing verlenen.

De buizerd in de boom langs de A58 Omroep Zeeland

In de buurt van het gebied waar de boom nu nog overeind staat, komt een marinierskazerne. "Daarvoor moet de infrastructuur wijzigen. Er worden wegen aangelegd en er komt een rotonde. "

De buizerd veroorzaakt nu nog niet veel problemen in de planning. Er moeten nog voorbereidende werkzaamheden worden gedaan die wél door kunnen gaan. Als de buizerd de komende tijd nog steeds het nest niet wil verlaten, zit de gemeente wel met een probleem.

STER Reclame