Hari maakt rentree met pikant duel, daarna Verhoeven?

Aangepast

Zoals verwacht zal Badr Hari bij zijn rentree als kickbokser het niet meteen opnemen tegen Rico Verhoeven. Op 3 maart is in Sportpaleis Ahoy de 33-jarige Amsterdamse Egyptenaar Hesdy Gerges zijn eerste tegenstander. Ook een pikant duel.

GLORY Kickboxing
@GLORY_WS
BREAKING: Badr Hari vs. Hesdy Gerges II Slated for #GLORY51 Rotterdam 📰 - https://t.co/997Jrukzv6
11 maanden geleden

In 2010 werd Hari gediskwalificeerd tegen zijn generatiegenoot. Hij gaf Gerges een trap na toen die al op de grond lag. Het leverde Gerges de wereldtitel zwaargewicht op bij promoter It's Showtime. Nu staan beide vechters onder contract bij het gerenommeerde Glory, waar Verhoeven de wereldkampioen is.

Badr versus Rico

Verhoeven prolongeerde onlangs zijn titel en daagde in de ring Hari uit voor een nieuw gevecht. Dat duel, mogelijk om de wereldtitel, zal waarschijnlijk in september plaatsvinden.

Vorig jaar stonden Verhoeven en Hari ook al tegenover elkaar. Toen moest de Marokkaanse Nederlander de strijd staken met een gebroken arm en daarna moest hij de gevangenis in voor een aantal geweldsmisdrijven in het Amsterdamse uitgaansleven.

Badr Hari en Rico Verhoeven ANP

De 33-jarige Hari behoort in het kickboksen tot de grote namen. Hij werd twee keer wereldkampioen in de K1 en versloeg andere toppers als Peter Aerts en Sem Schilt. In zijn zeventien jaar in de ring liet hij maar liefst 92 knock-outs noteren.

STER Reclame