Australische cricketers heroveren The Ashes

Aangepast
De Australische cricketers vieren hun zege op Engeland AFP

De Australische cricketers hebben The Ashes heroverd door in Perth ook de derde testmatch tegen Engeland te winnen. De thuisploeg was met een verschil van één innings en 41 runs veel te sterk.

Australië had in de eerste innings al een flinke voorsprong opgebouwd (259 runs) en maakte, op een veld vol scheuren, in de tweede innings korte metten met de Britse batsmen.

De Australische bowler Josh Hazlewood was goed op dreef tegen Engeland AFP

Met name Josh Hazlewood was op dreef. Hij nam vijf Britse wickets. Het laatste wicket was voor Pat Cummins. Die vond de rand van Chris Woakes' bat, waarna Tim Paine eenvoudig kon vangen.

De urn is nu 33 keer gewonnen door Australië. Engeland trok 32 keer aan het langste eind. Vijf confrontaties eindigden in een gelijkspel.

Oponthoud

De wedstrijd ging vrijdag pas na uren oponthoud van start. Door harde wind en regen was er water onder het zeil van het wicket gesijpeld, waardoor de ondergrond ongeschikt was om te spelen.

Nadat het wicket met behulp van blowers weer in min of meer dezelfde staat was teruggebracht als een dag eerder, stond Australië de laatste zes Engelse batters op de slotdag nog slechts 86 runs toe.

Het cricketveld wordt met blowers in orde gebracht. De Australische captain Steve Smith komt poolshoogte nemen. EPA

De Britten waren afgelopen donderdag in Perth nog voortvarend van start gegaan. Met een score van 305/4 leek een eerste overwinning binnen handbereik. Een dag later stortte de ploeg echter in (403 all out).

De Australiërs maakten snel gehakt van dat totaal. Met monsterscores van captain Steve Smith (239 runs) en Mitchell Marsh (181) werd in de eerste innings met een totaal van 662/9 (declared) de basis gelegd voor de eindoverwinning. Smith werd tot man van de wedstrijd gekroond.

STER Reclame