Henk van Stee
NOS VoetbalAangepast

Van Stee staat open voor Sparta, Van Gaal praat over 'domme besluiten'

Door het ontslag van Alex Pastoor na de 7-0 nederlaag tegen Feyenoord is Sparta Rotterdam op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer én een nieuwe technisch directeur. Henk van Stee heeft wel oren naar een van de twee vrijgekomen functies.

"Ik weet dat mijn naam al heel lang rondwaart op Het Kasteel", zegt de voormalig speler en assistent-trainer van Sparta, die nu werkzaam is in de amateurtak van de club, in NOS Langs de Lijn. "Als ze denken dat ik een toegevoegde waarde ben, weten ze me te vinden."

Van Stee staat dus wel open voor een gesprek? "Jawel, maar dat sta ik voor elke club. Ik heb een jaartje niks gedaan na mijn terugkeer uit Sint-Petersburg en heb wel zin om weer hele dagen met voetbal bezig te zijn."

De 56-jarige Rotterdammer was zeven jaar technisch directeur bij Zenit en daarvoor trainer bij onder andere Feyenoord en AZ. Welke functie heeft nu zijn voorkeur? "Dat maakt mij niet zoveel uit. Ik heb de leeftijd dat het alle twee kan."

Van Gaal en domme besluiten

Louis van Gaal, oud-speler van Sparta, werd gisteren voor het ontslag van Pastoor gevraagd naar de situatie bij de club. Dat daarna de trainer op straat gezet werd, daar zal hij zich best over opgewonden hebben, getuige zijn antwoord.

"Ze moeten bij zichzelf te rade gaan voordat ze weer domme besluiten nemen. Ik heb gehoord dat ze al in overleg zijn, dan denk ik: Jezus... Dat kan ook dinsdag of woensdag, dan ben je rustiger en kun je alles los zien van de emotie", zei hij tegen Fox Sports.

Louis van Gaal zat gisteren op de tribune bij Excelsior-Groningen voor een actie van Spieren voor Spieren

Van Gaal ging verder: "Ik ben Spartaan, het was mijn beste club als speler. Het doet pijn om te zien dat de club is afgezakt naar zo'n laag niveau."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl