Speciaal voor Trump draagt James 1 witte en 1 zwarte schoen

Aangepast
1/3De schoenen van LeBron James Getty Images
2/3LeBron James Getty Images
3/3LeBron James Getty Images

Basketballer LeBron James heeft zich nog maar eens uitgesproken tegen de Amerikaanse president Donald Trump. De ster van Cleveland Cavaliers speelde de eerste helft van de NBA-wedstrijd tegen Washington Wizards met speciale schoenen. Op een steenworp afstand van het Witte Huis.

Hij droeg één witte en één zwarte schoen met daarop het woord 'gelijkheid'. Na de wedstrijd, die Cleveland met 106-99 won, zei James: "Dit is een mooi land. We zullen nooit toelaten dat één persoon dicteert hoe mooi en krachtig we zijn."

Het is al langer duidelijk dat James geen voorstander is van Trump. "Ik ben erg uitgesproken over wat er daar (het Witte Huis) gebeurt. Gelijkheid gaat om het begrijpen van onze rechten en waar we voor staan. En hoe sterk we zijn als man en vrouw. Zwart, wit of Hispanic, je ras maakt niet uit."

Nietsnut

Eerder dit jaar noemde James Trump op Twitter al een nietsnut, nadat de Amerikaanse president NBA-kampioen Stephen Curry niet op het Witte Huis wilde ontvangen vanwege diens kritiek op zijn beleid.

LeBron James
@KingJames
U bum @StephenCurry30 already said he ain't going! So therefore ain't no invite. Going to White House was a great honor until you showed up!
1 jaar geleden

STER Reclame