Wekdienst 18/12: start Serious Request en kerstdiner voor ouderen

Aangepast
ANP/NOS

Goedemorgen! Vandaag is de start van de inzamelingsactie Serious Request. Ook wordt er door het Ouderenfonds een speciaal kerstdiner voor ouderen georganiseerd.

De regen trekt de komende uren weg en het wordt op de meeste plaatsen droog. De zon schijnt vandaag geregeld en het wordt 6 tot 8 graden. Ook morgen nog redelijk wat zon, vanaf woensdag meer bewolking.

Weerplaza

Ga je vandaag op pad? Dit is het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Vandaag start Serious Request, de jaarlijkse inzamelingsactie van radiozender NPO 3FM. Tussen 20.00 en 21.00 uur worden 3FM dj's Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn opgesloten in het Glazen Huis, dat dit jaar op het Marktplein in Apeldoorn staat. Dit jaar halen de dj's geld op om verscheurde families in conflict- en rampgebieden weer samen te brengen.

• Het Nationaal Ouderenfonds organiseert vijftig kerstdiners voor 7000 eenzame ouderen. Vandaag schuift minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge aan het bij kerstdiner voor ouderen in het Van der Valk Hotel in Nootdorp.

• De kerkelijke stichting die het seksueel misbruik in de katholieke kerk onderzocht, komt vandaag met een eindverslag. Hierin wordt verteld wat er is gebeurd met de meldingen van seksueel misbruik. Vanaf juni 2010 hebben ruim 3700 slachtoffers zich gemeld. Veel slachtoffers hebben financiële compensatie gekregen.

• Wordt het Jeroen Dijsselbloem, Jesse Klaver of toch Khadija Arib? EenVandaag maakt vanavond bekend wie de Politicus van het Jaar is. De kanshebbers zijn door het opiniepanel genomineerd omdat ze 'een belangrijke ontwikkeling belichamen die in 2017 plaatsvond'.

Wat heb je gemist?

Op het vliegveld van Atlanta zijn meer dan duizend vluchten geannuleerd door een stroomstoring. Geen enkel vliegtuig kan op het vliegveld landen en uitgaande vluchten worden aan de grond gehouden. Duizenden passagiers zijn gestrand.

Gestrande reizigers op het vliegveld van Atlanta EPA

Ander nieuws uit de nacht

• Dankzij een nieuwe meetmethode is volgens de NS de kans op een zitplaats in de hogesnelheidstrein fors hoger: de kans op een zitplaats is dit jaar bijna 10 procentpunt hoger dan vorig jaar.

• Drugsdeskundigen maken zich zorgen over het toenemend gebruik van lachgas door tieners: de grootste groep gebruikers zijn jongvolwassenen.

• Steeds meer kinderen wonen niet meer bij beide ouders: dat aantal is de laatste twintig jaar gestegen van 400.000 tot 600.000.

En dan nog dit:

De Britse prins Harry heeft oud-president Obama geïnterviewd en dat ging er best ontspannen aan toe, blijkt uit de eerste beelden die zijn vrijgegeven. Een ietwat zenuwachtige Harry vroeg Obama onder meer naar zijn leven na het presidentschap. Het interview wordt na Kerst op BBC uitgezonden.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Prins Harry interviewt Obama: 'Moet ik een Brits accent opzetten?'

Fijne dag!

STER Reclame