Vincent van der Voort
NOS SportAangepast

Darter Van der Voort verschalkt Chisnall op WK

Darter Vincent van der Voort heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het WK (PDC) in Londen. De Nederlander verraste met een duidelijke 3-0 zege op de nummer acht van de wereld, Dave Chisnall.

Van der Voort haalde in Alexandra Palace in 2015 zijn beste WK-resultaat door de kwartfinales te bereiken. Daarna kende hij veel fysieke ongemakken. Een dag voor zijn 42ste verjaardag liet hij zien dat er opnieuw rekening moet worden gehouden met hem.

Scherp

De laatste zege van de inwoner van Purmerend op Chisnall dateerde al van 2011. Zondagavond was de Nederlander in de beslissende legs steeds de scherpere darter. Zowel de eerste als de tweede set ging met 3-2 naar de Nederlander, die in de derde set geen last meer had van Chisnall.

Vierde Nederlander

Van der Voort is de vierde Nederlander die de tweede ronde haalt. Titelverdediger Michael van Gerwen, Jan Dekker en Jermaine Wattimena deden dat ook. Raymond van Barneveld komt dinsdag in actie.

Verrassend was ook de uitschakeling van James Wade. De Engelsman, nummer elf van de PDC-ranking, ging met 3-2 onderuit tegen Keegan Brown, die zijn zenuwen in de vijfde set een stuk beter onder controle had.

Wade kwam met 2-1 achter, maar 'The Machine' slaagde erin de vierde set naar zich toe te trekken. Het bleek uitstel van executie. Brown, nummer 58 op de PDC-lijst, mocht de beslissende vijfde set beginnen. Beide darters wonnen hun eigen leg. Bij 2-1 gooide Brown de partij uit met dubbel 16.

Uitslagen WK darts 17 december

Kenny Neyens (Bel) Jamie Lewis (Wal) 1-2*
Alan Norris (Eng) Kim Viljanen (Fin) 3-0
Kyle Anderson (Aus) Peter Jacques (Eng) 3-1
Jonny Clayton (Wal) Jamie Lewis 0-3
James Wade (Eng) Keegan Brown (Eng) 2-3
Dave Chisnall (Eng) VINCENT VAN DER VOORT (NED) 0-3
Ian White (Eng) Cody Harris (NZl) 3-1
* Voorronde

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl