Cenk Tosun viert zijn vijfde met Ryan Babel

Eerste hattrick Babel helpt Besiktas aan winst

Ryan Babel heeft met de eerste hattrick in zijn profloopbaan Besiktas naar een 5-1 overwinning op Osmanlispor geleid. De 30-jarige aanvaller maakte zijn goals binnen een tijdsbestek van twintig minuten.

In de 33ste minuut kopte Babel Besiktas op voorsprong, tien minuten later werkte hij met zijn borst de bal voor de tweede keer in het net en in de 52ste minuut maakte hij zijn fraaie derde goal. Hij dribbelde het strafschopgebied in en haalde met rechts snoeihard uit.

Álvaro Negredo en Cenk Tosun maakten de overige goals van Besiktas en Serdar Gurler liet in blessuretijd de eretreffer van de bezoekers noteren.

Ryan Babel completeert zijn hattrick tegen Osmanlispor

Door de overwinning kwam Besiktas op 30 punten uit 16 wedstrijden. De ploeg van Babel staat derde.

Galatasaray verloor zondag met 2-1 bij Evkur Yeni Malatyaspor en is daarmee de koppositie kwijtgeraakt aan Medipol Basaksehir, dat Antalyaspor met 4-1 versloeg. Medipol staat op 33 punten, Galatasaray op 32.